Uutisartikkeli:

Keskiviikko 13. lokakuuta 1976

 

   Hugh kertoo "kuka"...

Kirjoittanut: Hugh White

 

Ray Aguilera on tunnettu kuvanveistäjä, joka asuu ja työstää veistoksia San Pablon kaupungissa. Aivan hiljattain hän valmisti elämääkin suuremman teoksen, soihtua kantavan naishahmon, jota hän kutsui nimellä "Vapauden taakka". Teoksen arvoksi hän määritti $20 000.

Aluksi tuo viittaan verhoutunut hahmo oli esillä Tiburonin kaupungissa, mutta koska joku siellä oli asiaa vastaan, Aguileraa käskettiin viemään se kaupungista pois.

Hänen "Vapauden taakkansa" löysi väliaikaisen kodin El Cerritosta, kaupungintalon läheltä, mutta vain parin viikon kuluttua se piti siirtää jälleen. Tuolloin hän pystytti sen lähelle Orindan risteyksiä (engl. Orinda Crossroads), ja kaikki oli hyvin, kunnes eräänä iltana...

Aguilera sai puhelinsoiton. Hänelle kerrottiin, että jotkut vandaalit olivat nostaneet veistoksen jalustaltaan, lastanneet sen pick-upin kyytiin, ajaneet pari korttelinväliä eteenpäin ja paiskanneet sen keskelle maantietä.

Kun Aguilera saapui paikalle, hän näki rakkaan veistoksensa täysin palasina. Poliisi näytti hänelle kopiota kirjoittamastaan raportista. Siinä sanottiin: "Tavaranimike – veistos nimeltä 'Vapauden taakka', arvo – $0."

Luulenpa, että vapauden taakka kirjaimellisesti laskeutuu niiden ihmisten hartioille, jotka arvostavat sitä kaikkein eniten - ja ainoastaan siksi, että he määrittävät sille jonkinlaisen arvon.

***

Ainiin muuten, sana "freedom" (suom. "vapaus") tulee wanhasta englannista, mutta on sukua muinaisnorjalaiselle termille, joka tarkoittaa rakkautta ja rauhaa - ehkäpä juuri siksi, että rauha ja rakkaus ovat parhaimmillaan, kun ihmiset ovat vapaita.

***

Ennen kuin itsenäisyytemme 200. vuosi päättyy, minun on aivan pakko kertoa teille väittelystä, jonka kuulin tässä yhtenä iltana Bostonista tulleen uusenglantilaisen ja Lontoosta saapuneen "vanhanenglantilaisen" välillä. (Uusi-Englanti = New England -niminen alue Yhdysvaltain koillisrannikolla.)

Uusenglantilainen kehuskeli lakkaamatta, miten rajusti olimme antaneet Britannian joukoille turpiin vuonna 1776 ja kuinka olimme ajaneet heidät maastamme pois.

Vanhaenglantilainen vain istui siinä ja kuunteli... ja lopulta hän tokaisi: "Niin tuota, millä nimellä kutsuittekaan sitä sotaa?"

"No kaikkihan sen nyt tietävät", sanoi Bostonilainen. "Se oli Amerikan vallankumous tietenkin."

"Ai niinkö?" epäili engelsmanni ihan vakavalla naamalla. "Tarkoitat varmaankin sitä Amerikkalaisten kapinaa, eikö niin?"

***

Ehkäpä kaikki kansakunnat ja rodut ja uskontokunnat hyötyisivät, jos he ottaisivat vaarin Thomas Curtis Clarkin neuvosta, joka kerran sanoi:

"Älkäämme enää olko uskollisia millekään rodulle tai klaanille, jolla ylvästellään tai jonka puolesta uhotaan, vaan olkaamme uskollisia suurelle unelmallemme, joka on ihmisten veljeys."

***

Noniin, ette ikinä arvaa mitä? Nyt on tullut aika paljastaa uusin päiväkirjamerkintä koh - ta   jul - kais - ta - vas - ta   teoksesta nimeltään "Ensyklopedia: Hugh kertoo 'kuka' - Nippelitietoa ynnä muuta tarpeetonta informaatiota":

Sarjasta "Kuka Uskoisi Tämän" – Art Fargo Kensingtonista haastoi 50 West Countyn johtavaa shakkimestaria turnaukseen, jonka aikana hän lupautui pelaamaan kaikkia vastaan yhtä aikaa - ja kaiken lisäksi silmät sidottuna.

Fargo vuokrasi hallin El Cerritosta, laittoi pelikuntoon 50 shakkilautaa ja asetteli ne ympärilleen rengasmuotoon, sitoi silmänsä ja ryhtyi uskomattomaan haasteeseensa shakkimestareita vastaan. Vähemmässä kuin 15 minuutissa tuo ällistyttävä turnaus oli ohi.

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved