Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (2024)

Met een recordaantal mensen dat voor het eerst een particuliere ziektekostenverzekering wil afsluiten, is de onvermijdelijke vraag van de meesten "hoeveel kost het?". Hoewel prijzen altijd gebaseerd zijn op een persoon en hun specifieke vereisten, dachten we dat we deze vraag konden helpen, althans gedeeltelijk beantwoorden door wat diepgaand prijsonderzoek uit te voeren.

Voordat we verder gaan, moeten we stellen dat hoewel ons onderzoek grondig is, de prijzen die we delen slechts indicatief zijn. Wanneer u een offerte krijgt, zal de prijs die u betaalt afwijken van onze bevindingen. Daar zijn veel redenen voor, van je postcode en leeftijd tot het dekkingsniveau dat je nodig hebt. Wij hopen dat ons onderzoek u voldoende houvast geeft om te beslissen of u een vergelijkingsofferte van een zorgverzekeraar wilt ontvangen.

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (1)

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering in het VK?

Op basis van uitgebreid onderzoek, kijkend naar acht toonaangevende zorgverzekeraars (Aviva,Axa,Bupa,Vrijheid, Nationaal vriendelijk,De Exeter,Vitaliteit,WPA) in 10 steden in het VK, kunnen we dede gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering in het VK bedragen £ 86,07 per maand (£ 1.032,84 per jaar)*.

*Prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023. Gemiddelde gevonden door het verkrijgen van offertes van 8 toonaangevende aanbieders voor zes leeftijdsgroepen in tien steden. Zie verderop in dit bericht voor onze volledige methodologie.

Gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering in het VK
Leeftijd aanvragerMaandelijkse premie in GBP
20 jaar£ 36,19*
30 jaar£ 47,48*
40 jaar£ 57,67*
50 jaar£ 74,45*
60 jaar£ 110,69*
70 jaar£ 179,21*

Bron:myTribe-verzekering

*Gemiddelde op basis van offertes van acht toonaangevende zorgverzekeraars in 10 Britse steden. We hebben gekozen voor een uitgebreide polis, met een eigen risico van £ 250 (of zo dicht mogelijk), poliklinische dekking beperkt tot maximaal £ 1.500 aan claims per jaar, en we hebben dekking voor therapieën opgenomen. We gebruikten standaard de ziekenhuislijst van elke aanbieder en gebruikten moratoriumverzekeringen. Geestelijke ziektekostenverzekering, tandheelkundige, optische en reisdekking waren allemaal uitgesloten. Prijzen zijn geldig vanaf 16 februari 2022. Let op: deze prijzen zijn louter illustratief; de kosten van uw polis zullen anders zijn. Aviva, Axa, Bupa en Vitality bieden kortingen als u kiest voor "begeleide consulenten", waardoor u minder keuze heeft over wie uw behandeling geeft. Niet alle verzekeraars bieden dit aan, daarom hebben we ervoor gekozen om in ons onderzoek een gemiddelde te vinden van zowel geleide als niet-geleide prijzen.

Hoe begeleide adviseurs (beperkte toegang) de polispremies beïnvloeden

Een belangrijk verschil tussen de verzekeraars die we hebben bemonsterd, is of ze "begeleide adviseurs" aanbieden, wat u beperkt tot een pool van artsen die de zorgverzekeraars hebben voorgeselecteerd. Hoe ze ze hebben voorgeselecteerd, is een beetje een mysterie, maar men zou aannemen dat, aangezien het hebben van begeleide adviseurs de kosten van uw polis verlaagt, de artsen waarschijnlijk gunstige voorwaarden zijn overeengekomen met de verzekeraars. Belangrijk is dat alle aanbieders die begeleide consultants aanbieden ook "niet-begeleide" (onbeperkte) opties bieden, dus om eerlijk te zijn hebben we beide in ons onderzoek opgenomen.

Wat is een begeleide adviseurslijst en hoe verschilt deze van onbeperkte lijsten?- Lees de gids

Belangrijke opmerking over begeleide adviseurs

Zoals geschetst, ben je datbeperktnaar de consultants op de "goedgekeurde" lijst van uw verzekeraar door de begeleide adviseursroute af te leggen. Dat betekent dat als er een bepaalde specialist is aan wie u uw operatie wilt uitvoeren of uw zorg wilt verlenen en deze niet op de lijst staat, u deze niet kunt gebruiken. We willen dit benadrukken, aangezien ziektekostenverzekeringen vaak op de markt worden gebracht om u meer controle te geven over wie u behandelt; bij begeleide adviseurs geef je die controle echter een beetje uit handen. We zijn bezig met het maken van een apart artikel specifiek over dit onderwerp en de mogelijke valkuilen, dus houd deze ruimte in de gaten.

Slechts vier van de providers die we hebben bekeken (Aviva, Axa, Bupa en Vitality) bieden "begeleide consultants" aan (zij het met verschillende namen), dus de prijzen met betrekking tot begeleide consultants zijn alleen gebaseerd op die vier providers.

Klik hierom een ​​deelbare versie van deze visualisatie te downloaden.

Belangrijkste leerpunten

 • Het hebben van onbeperkte consultanttoegang (niet-begeleid) verhoogt uw premie gemiddeld met 20%.
 • Premies stijgen elke tien jaar met 25-33%, van 20 tot 50 jaar oud. Daarna stijgen ze echter sterker met een toename van ongeveer 44% tussen de 50 en 60 jaar en 59% tussen de 60 en 70 jaar.
 • De prijzen zijn bijna 400% hoger voor een 70-jarige versus een 20-jarige

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (2)

Hoeveel invloed heeft uw postcode op uw zorgpremie?

De meeste zorgverzekeraars brengen verschillende bedragen in rekening op basis van waar u in het VK woont. Hier zijn verschillende redenen voor, en hoe elke verzekeraar de prijzen berekent, zal variëren; dit zijn echter meestal enkele van de factoren waarmee ze rekening houden:

 • De kosten van behandeling in privéziekenhuizen en klinieken bij u in de buurt.
 • Het declaratiepercentage van uw postcode.
 • Hoe welvarend uw gebied is.
 • Hoeveel verzekerden zijn er in uw regio.

Zoals we zeggen, hoe de verzekeraars dit precies berekenen, is uniek voor hen, maar het is belangrijk op te merken dat de prijs die u betaalt in de meeste gevallen afhangt van waar u woont.

Freedom Health Insurance past de prijzen niet aan op basis van waar u woont.

Vrijheid ziektekostenverzekeringis de enige verzekeraar waar we naar hebben gekekennietpas hun prijzen aan op basis van waar u woont. Dus of u nu in Londen of Edinburgh woont, de prijs die u betaalt, is hetzelfde.

We vroegen Freedom Health Insurance waarom ze een andere aanpak hanteren dan de meeste andere aanbieders. Ze hebben ons verteld:

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (3)

“Wij vinden dat we onze klanten moeten kunnen uitleggen welke premies we in rekening brengen, en het leggen van een verband tussen een postcode en hoeveel of hoe vaak een klant aanspraak kan maken op een zorgverzekering is onduidelijk en moeilijk te begrijpen. Bij Freedom, we geloven in keuze en dat beoordelingsfactoren risico's moeten weerspiegelen. Tot nu toe zijn we er niet van overtuigd dat het gebruik van gedetailleerde postcodegegevens in PMI-prijzen risico's weerspiegelt op een manier waarmee we vertrouwd zijn of die we kunnen uitleggen.'

Alistair Sclare - Directeur

Freedom Health Insurance heeft een van de meest uitgebreide standaardziekenhuizenlijsten van alle aanbieders die we hebben beoordeeld. Sommige duurdere ziekenhuizen, met name die in het centrum van Londen, worden echter niet standaard gedekt, wat consistent is met de andere aanbieders die we hebben onderzocht. U kunt er echter voor kiezen om die ziekenhuizen op te nemen door de optie "London Plus" ziekenhuislijst af te sluiten.

National Friendly heeft ook minder locatiegebaseerde prijzen.

Hoewel Freedom de enige aanbieder is die we hebben bekeken en die de prijzen niet verandert op basis van waar je woont, heeft National Friendly ook minder prijsvariatie dan andere. Van de tien steden die we hebben bekeken, waren Londen en Manchester de enige locaties waar National Friendly meer rekende.

Gemiddelde kosten ziektekostenverzekering per regio

We hebben prijzen verkregen van de acht toonaangevende zorgverzekeraars in tien dorpen en steden in het Verenigd Koninkrijk. Zoals we eerder in dit bericht hebben uitgelegd, hebben we prijzen voor zowel beperkte als onbeperkte adviseurstoegang, maar om dit deel van ons onderzoek zo eenvoudig mogelijk te houden, hebben we ervoor gekozen om een ​​gemiddelde van de twee te nemen, zodat we u kunnen voorzien met slechts één prijs per leeftijdsgroep, per locatie.

Waar is de goedkoopste plaats om een ​​ziektekostenverzekering te kopen in het VK?

Uit ons onderzoek bleek dat van de tien dorpen en steden die we hebben bekeken,Edinburgh, Schotland was consequent de goedkoopste plaats om een ​​ziektekostenverzekering in het VK te kopen, op 15,74% onder het nationale gemiddelde.

Waar is de duurste plaats om een ​​ziektekostenverzekering in het VK te kopen?

Londen is de duurste plaats in het VK om een ​​ziektekostenverzekering af te sluitenop 25,55% boven het nationale gemiddelde in ons onderzoek. Manchester is de volgende duurste, met 12,60% boven het nationale gemiddelde.

Gerangschikte lijst van dorpen en steden (minst tot duurste) versus nationaal gemiddelde

 1. Edinburg -15,74%
 2. Leiden -7,35%
 3. Bristol -6,05%
 4. Cardiff-5,95%
 5. Oxford-5,35%
 6. Cambridge -5,06%
 7. Bournemouth +3,00%
 8. Birmingham +4,54%
 9. Manchester +12,60%
 10. Londen +25,55%

Bevindingen en belangrijkste afhaalrestaurants

 • Edinburgh was consequent de goedkoopste plaats om een ​​ziektekostenverzekering af te sluiten, met 15,74% onder het algemene nationale gemiddelde.
 • Londen was consequent de duurste plaats om een ​​ziektekostenverzekering af te sluiten, met 25,55% boven het nationale gemiddelde in het algemeen.
 • Birmingham, Manchester en Bournemouth lagen allemaal boven het nationale gemiddelde.
 • Cambridge en Bristol zijn bijna hetzelfde als het nationale gemiddelde.
 • Oxford, Leeds en Cardiff liggen allemaal onder het nationale gemiddelde voor elke leeftijd.

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (4)

Hoe vergelijken zorgverzekeraars op prijs?

Zorgverzekeraars met elkaar vergelijken is best lastig omdat al hun polissen verschillen hebben die van invloed zijn op hun prijzen. In dit volgende gedeelte hebben we geprobeerd een zo eerlijk mogelijke vergelijking te maken, waarbij we de belangrijkste verschillen benadrukken waar we denken dat dit gepast is.

Wij raden u ten zeerste aan om met een onafhankelijke zorgverzekeraar te spreken voor een gepersonaliseerde vergelijkingsofferte en individueel advies.

Onbeperkte consultanttoegang (niet-begeleid)

Alle zorgverzekeraars die we hebben gesampled, hebben de optie van onbeperkte toegang tot adviseurs, dus we hebben besloten om die resultaten eerst met u te delen.

Let op: Kiezen voor "begeleide consultants" is meestal ongeveer 20% goedkoper dan onbeperkte toegang. Als u geïnteresseerd bent in hoe de vier providers die deze optie aanbieden, zich verhouden, raadpleeg dan het volgende gedeelte van dit artikel.

Belangrijkste bevindingen

 • Vitality was de goedkoopste aanbieder in 5 van de 6 onderzochte leeftijden; er werd echter een unieke korting van 10% toegepast op basis van het feit dat de aanvrager de afgelopen drie jaar geen significante gezondheidsproblemen had gehad (geen enkele andere aanbieder biedt dit aan). Zelfs door die 10% korting weg te halen, behoort Vitality nog steeds tot de goedkoopste verzekeraars voor de meeste leeftijden.
 • De Exeter en WPA zijn beide concurrerend door alle leeftijden heen, en zijn nooit de goedkoopste of de duurste.
 • Aviva was de duurste aanbieder voor elke leeftijd, met uitzondering van 20-jarigen.
 • Bupa begint goed, maar verliest concurrentievermogen naarmate de leeftijd stijgt.
 • Axa begint goed, maar verliest concurrentievermogen naarmate de leeftijd stijgt.
 • Freedom was relatief concurrerend tot 50 jaar oud, daarna waren hun prijzen bovengemiddeld.
 • National Friendly is duur als je jong bent, maar verbetert het concurrentievermogen naarmate de leeftijd stijgt en is de goedkoopste aanbieder voor 70-jarigen.

Beperkte toegang voor adviseurs (begeleid)

Bij slechts vier van de acht aanbieders die we hebben bekeken, kunt u uw premie verlagen door uw toegang tot hun pool van vooraf geselecteerde artsen te beperken. Die verzekeraars zijn Aviva, Axa, Bupa en Vitality - zo vergelijken ze zich.

Belangrijkste bevindingen

 • Aviva was consequent de duurste aanbieder - de hoogste in 5 van de 6 leeftijden.
 • Vitaliteit was het goedkoopst op elke leeftijd vanaf 40 jaar (4 van de 6); er werd echter een korting van 10% toegepast omdat de aanvrager de afgelopen drie jaar geen significante medische problemen had gehad. Door die korting weg te halen, behoorde Vitality nog steeds tot de goedkoopste aanbieders.
 • Axa begint zeer competitief en komt als goedkoopste binnen voor 20-jarigen; naarmate de leeftijd stijgt, neemt hun concurrentievermogen echter af.
 • Bupa is competitief voor 20- en 30-jarigen; verder neemt hun concurrentievermogen echter af.

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (5)

Onze onderzoeksmethodiek

Particuliere ziektekostenverzekeringen zijn een gecompliceerd financieel product dat op veel manieren kan worden geconfigureerd - daarom is het moeilijk om een ​​zinvol gemiddelde te krijgen. Hoewel alle verzekeraars iets andere producten aanbieden, hebben we ons best gedaan om de variabelen te minimaliseren om u enkele richtprijzen te geven.

Ons gegevensvoorbeeld

Voor dit onderzoek hebben we ons gericht op dekosten van een individuele polis, waarbij de aanvrager een van de volgende leeftijden heeft, 20, 30, 40, 50, 60 of 70 jaar oud.

Voor elk van die leeftijden kregen we offertes in 10 steden in het Verenigd Koninkrijk: Birmingham, Bournemouth, Bristol, Cambridge, Cardiff, Edinburgh, Leeds, Londen, Manchester en Oxford.

Tot slot ontvingen we offertes van de achtbeste particuliere zorgverzekeraars- WPA, The Exeter, AXA Health, Freedom, Bupa, National Friendly, Vitality en Aviva voor die leeftijden in die steden.

Beleidsconfiguratie

Om offertes te krijgen van elk van de acht verzekeraars, moesten we beslissen welk dekkingsniveau onze fictieve aanvrager nodig had. In samenwerking met externe zorgverzekeraars hebben we een lijst met polisvereisten opgesteld op basis van hoe een typische polis eruit zou kunnen zien; in het kort waren dit:

 • Het beleid was alomvattend en scoorde een Defaqto-beoordeling met vier of vijf sterren.
 • We hebben dekking voor poliklinische patiënten opgenomen, beperkt tot een maximum van £ 1.500 per jaar.
 • We hebben de dekking Therapieën inbegrepen (d.w.z. fysiotherapie, acupunctuur en homeopathie).
 • Het eigen risico was vastgesteld op £ 250 (of zo dicht mogelijk in de buurt)
 • We hebben de dekking voor geestelijke gezondheid uitgesloten (Bupa biedt deze echter standaard aan).
 • We zijn standaard uitgegaan van de standaard ziekenhuislijst van de verzekeraar.
 • We hebben tandheelkundige, optische en reisdekking uitgesloten.
 • De polis werd onderschreven op eenmoratorium basis.
 • We hebben prijzen voor zowel begeleide consultants als hun niet-geleide opties.

Data bronnen:

Aviva-website(januari 2023)

Axa-website(januari 2023)

Bupa-website(januari 2023)

Vrijheid Website(januari 2023)

De Exeter-website((januari 2023)

Vitaliteitswebsite(januari 2023)

WPA-website(januari 2023)

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (6)

Hoe de kosten van de ziektekostenverzekering te verlagen

Tot nu toe hebben we in dit artikel de factoren geschetst die van invloed zijn op de prijs van particuliere ziektekostenverzekeringen, samen met enkele voorbeeldprijzen, maar wat als u de kosten wilt verlagen? In dit gedeelte worden de meeste manieren beschreven waarop we u kunnen helpende kosten van een particuliere ziektekostenverzekering verlagen:

1. Extramurale limieten toevoegen of dekking helemaal verwijderen

Als u de kosten van uw ziektekostenverzekering aanzienlijk wilt verlagen en u heeft een poliklinische dekking, dan kunt u bekijken hoeveel u nodig heeft om vooruit te komen. Deze optie is voor veel mensen niet aantrekkelijk, omdat ze doorlopende poliklinische dekking willen, maar wist u dat u geldlimieten aan uw polis kunt toevoegen, zodat bijvoorbeeld de eerste £ 1.000 aan poliklinische behandeling wordt gedekt, maar daarna niets meer? Dit is een goede manier om een ​​balans te vinden tussen binnen het budget blijven en toch enige bescherming hebben.

2. Kies voor een hoger eigen risico

De eenvoudigste oplossing om de prijs van uw zorgverzekering te verlagen, is waarschijnlijk het verhogen van uw eigen risico. Hoewel dit op het eerste gezicht eenvoudig en gemakkelijk te doen is, raden we u in dit opzicht altijd aan om voorzichtig te zijn, aangezien niemand graag met een hoge rekening wordt geconfronteerd als hij zich niet lekker voelt.

3. Voeg een wachttijd van 6 weken toe

U kunt een NHS-wachtclausule van 6 weken toevoegen aan het beleid, die in feite zegt dat als de wachtlijst voor de behandeling die u nodig heeft minder dan 6 weken is bij de NHS, u die weg inslaat, in plaats van privé. Het is een effectieve manier om de kosten van polissen te verlagen, maar het offert wel uw dekkingsniveau op.

4. Zorg voor een lokale ziekenhuislijst (goed voor mensen buiten Londen)

Wanneer u een polis afsluit, zal de ziekenhuislijst vaak een netwerk van landelijke privéziekenhuizen omvatten. Hoewel dit op het eerste gezicht een goede zaak is, zou je, als je buiten Londen woont, mogelijk moeten betalen voor toegang tot ziekenhuizen in de hoofdstad die je misschien nooit zult bezoeken. Het is altijdde moeite waardeen op maat gemaakte ziekenhuislijst samenstellen, en als uw budget krap is, u concentreren op ziekenhuizen in uw omgeving, omdat dit de kosten van uw polis zal verlagen. Als u in Londen woont, is deze methode van kostenverlaging helaas niet haalbaar.

5. Vergelijk altijd aanbieders, vooral op het moment van verlengen

Rondkijken is enorm belangrijk en u zult vaak merken dat u aanzienlijke bedragen kunt besparen door van aanbieder te wisselen op het moment dat de verlenging plaatsvindt. Daarom bieden we onze gratis Renewal Review-service aan, waarbij we elk jaar namens u het voorwerk doen en bij u terugkomen met de beste opties.

6. Probeer te stoppen met roken

Als u rookt, zijn uw premies voor zorgverzekeringen en andere verzekeringen, zoalslevensverzekering, zal hoger zijn. Door te stoppen met roken geniet u niet alleen van een betere gezondheid, maar dalen ook uw verzekeringspremies voor deze producten.

7. Verwijder de aanvullende afdekking

Soms is er een aanvullende of optionele dekking toegevoegd aan een polis die niet echt nodig is. Wij raden u aan om uw polis goed door te nemen om vast te stellen of u alles wat erop staat ook daadwerkelijk nodig heeft.

8. Controleer uw acceptatiemethode

De twee belangrijkste soorten verzekeringen die worden gebruikt voor particuliere ziektekostenverzekeringen zijnMoratoriumEnVolledige medische verzekeringen het veranderen van de gebruikte methode kan soms een besparing opleveren. Een waarschuwing is echter dat het wijzigen van de acceptatiemethode met de grootste zorg moet gebeuren om uw medische geschiedenis niet negatief te beïnvloeden.

9. Spreek met een deskundige

Tot slot, om er zeker van te zijn dat u de beste polis voor de beste prijs heeft, een polis die u dekt voor wat u nodig heeft maar niet meer, dient u met een gekwalificeerde expert te praten.Vraag hieronder een vergelijkingsofferte aan en we brengen u in contact met een van onze hoog gewaardeerde makelaars.

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (7)

Afsluitende gedachten

We hopen dat u deze informatie nuttig vindt; als u vragen heeft of volledige toegang wilt tot ons onderzoek, laat het ons dan weten door een e-mail te sturencontact@mytribeinsurance.co.uk.

Als laatste herinnering, neem de informatie op deze pagina alleen als richtlijn. Hoewel ons onderzoek uitgebreid is geweest, kunt u altijd het beste praten met een zorgverzekeraar die namens u een gedetailleerd marktonderzoek kan uitvoeren. Klik op de onderstaande knop om een ​​gratis vergelijkingsofferte aan te vragen bij een van onze aanbevolen makelaars.

Veel Gestelde Vragen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 20-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (8)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 20-jarige £ 36,75 per maand bedragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 30-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (9)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 30-jarige £ 48,47 per maand bedragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 40-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (10)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 40-jarige £ 60,55 per maand bedragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 50-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (11)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 50-jarige £ 78,29 per maand bedragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 60-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (12)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 60-jarige £ 112,90 per maand bedragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een ziektekostenverzekering voor een 70-jarige?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (13)

Op basis van uitgebreid prijsonderzoek uitgevoerd in januari 2023, hebben we vastgesteld dat de gemiddelde kosten van een particuliere ziektekostenverzekering voor een 70-jarige £ 112,90 per maand bedragen.

Welke particuliere zorgverzekeraar is het goedkoopst?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (14)

Vitality is de goedkoopste particuliere zorgverzekeraar in het VK, met hun polissen die gemiddeld £ 71,80* per maand kosten, 18% onder het gemiddelde

*De offertes die we van Vitality ontvingen bevatten een korting van 10% op basis van de voorwaarde dat de aanvrager de afgelopen drie jaar geen substantiële medische problemen had gehad; Vitality is de enige aanbieder die dit soort kortingen aanbiedt. Vitality is nog steeds zeer concurrerend door die korting weg te halen (10% onder het gemiddelde). Belangrijk is dat ze niet altijd de goedkoopste zijn voor elke leeftijd en op elke locatie, dus raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat u een beslissing neemt.

Welke particuliere zorgverzekeraar is het duurst?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (15)

Aviva is de duurste particuliere zorgverzekeraar in het VK, met gemiddelde poliskosten van £ 106,89 per maand, 23% boven het gemiddelde.

Is particuliere gezondheidszorg duur in het VK?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (16)

Of particuliere gezondheidszorg duur is of niet, is moeilijk te beantwoorden. Het levert veel voordelen op, maar er zijn wel kosten aan verbonden. De gemiddelde prijs van een particuliere zorgpolis in het VK is £ 1.032,84 per jaar (januari 2023); u kunt echter aanzienlijk minder of meer betalen, afhankelijk van uw leeftijd en het gewenste dekkingsniveau. Een 30-jarige zou bijvoorbeeld gemiddeld £ 581,64 per jaar betalen en een 60-jarige £ 1.354,80.

Wat zijn de maandelijkse kosten van een ziektekostenverzekering in het VK?

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (17)

Gemiddeld kost een ziektekostenverzekering in het VK £ 86,07 per maand (nauwkeurig vanaf januari 2023). Dit gemiddelde is echter gebaseerd op mensen tussen de 20 en 70 jaar oud. Als u jonger bent dan 50, zal uw polis waarschijnlijk lager zijn dan het gemiddelde.

Vrijwaring:Deze informatie is algemeen en wat voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Spreek alstublieft met een financieel adviseur of doe uw eigen onderzoek voordat u een beslissing neemt.

Hoeveel kost een particuliere ziektekostenverzekering in het VK? (2023 kosten) (2024)

FAQs

Wat kost een zorgverzekering in Engeland? ›

Verenigd Koninkrijk

Het verschil tussen de Nederlandse en Engelse zorgverzekering is gigantisch. In Engeland heeft iedere inwoner recht op gratis gezondheidszorg. Er worden geen zorgpremies betaald door de bevolking en men krijgt geen rekening voor het eigen risico.

Is de zorg gratis in Engeland? ›

Dat geldt voor alle vier de landen die samen het VK vormen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De vier landen geven wel elk hun eigen invulling aan het systeem van publieke gezondheidszorg. De gezondheidszorg van de NHS is gratis voor ingezetenen (ordinary residents) van het VK.

Wat kost een zorgverzekering per maand? ›

Hoeveel kost een zorgverzekering per maand? Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De kosten voor een basisverzekering verschillen per verzekeraar. De premie ligt ongeveer tussen de 110-134 euro per maand.

Wat kost een zorgverzekering per jaar? ›

Hoogte zorgpremie 2023

Dit is gemiddeld € 138,11 per maand. Dat is ongeveer € 12 per maand meer dan in 2022.

Welk land heeft de beste zorgverzekering? ›

Nederland behoort samen met Noorwegen en Australië tot de best presterende landen als het gaat om de gezondheidszorg. Dat wordt gesteld in het rapport van The Commonwealth Fund: 'Mirror, Mirror 2021: Reflecting Poorly' waarin de gezondheidszorg in de Verenigde Staten wordt vergeleken met andere hoge-inkomenslanden.

Is mijn zorgverzekering geldig in Engeland? ›

EHIC op achterkant van uw zorgpas

De European Health Insurance Card (EHIC) staat op de achterkant van uw Nederlandse zorgpas. Als dat niet zo is, kunt u een EHIC bij uw zorgverzekeraar aanvragen. De EHIC is geldig in alle landen van de Economische Europese Ruimte (EER).

Is internet gratis in Engeland? ›

Sinds 15 juni 2017 zijn roamingkosten afgeschaft in de hele Europese Unie (EU). Dat betekent: géén extra kosten meer voor MB's of belminuten/SMS. Dit is Europese wetgeving. Het maakt dus niet uit bij welke provider je zit; je belt en internet gewoon vanuit je normale bundel.

Welke zorg is gratis? ›

Gratis bevolkingsonderzoek (bijvoorbeeld naar borstkanker) Zorg die vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. (Tandheelkundige) zorg uit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Wijkverpleging.

Wat moet je regelen voor Engeland? ›

Paspoort nodig als u naar het VK reist

Sinds 1 oktober 2021 kunt u alleen met een paspoort naar het VK reizen. Een identiteitskaart (ID-kaart) is dan niet meer geldig.

Hoe duur wordt zorgverzekering in 2023? ›

Per 1 januari 2023 wijzigt het basispakket. De hoogte van het eigen risico blijft € 385. De eigen bijdrage voor geneesmiddelen blijft maximaal € 250.

Hoeveel wordt zorgverzekering 2023? ›

Zorgpremie 2023 stijgt met 127 euro per jaar

De rekenpremie, een belangrijke richtlijn voor zorgverzekeraars, stijgt van 127 euro naar 137,60 euro per maand. Dat komt neer op een jaarbedrag van 1.651 euro.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor 2023? ›

De goedkoopste zorgverzekering voor 2023

De allergoedkoopste zorgverzekering voor volgend jaar is opnieuw in handen van zorgverzekeraar Zekur. De budgetpolis met beperkte ziekenhuiskeuze kost €122,95 met het standaard eigen risico van €385 of €102,95 met het maximale eigen risico van €885.

Wat zit er in de basisverzekering 2023 CZ? ›

Een basisverzekering vergoedt alle noodzakelijke medische kosten van bijvoorbeeld uw huisarts, ziekenhuis of medicijnen. Iedereen vanaf 18 jaar betaalt daarnaast een verplicht eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit € 385 per maand.

Hoeveel gaat CZ omhoog in 2023? ›

CZ maakt premie bekend. De meest gekozen basisverzekering (Zorg-op-maatpolis) kost volgend jaar € 138,25 per maand, een stijging van € 3,75. De zorgpremie wordt bepaald door de kosten die nodig zijn om de zorg volgend jaar te betalen.

Wat kost CZ 50 +? ›

CZ - Zorg-op-maatpolis + 50 Plus - Premie en voorwaarden 2023
Premie p/m*Premie p/j**
Top€ 43,25€ 519,00
Jongeren€ 26,50€ 318,00
Gezinnen€ 59,00€ 708,00
50 Plus€ 16,95€ 203,40
3 more rows

Hoe is de gezondheidszorg in Engeland? ›

Omdat iedereen recht heeft op gratis gezondheidszorg in Engeland, hoef je geen zorgpremies, eigen risico of aanvullende kosten te betalen voor de meeste specialistische behandelingen. Je bent automatisch verzekerd in Engeland. Daarom wordt Engeland ook wel gezien als één van de sociaalste landen van Europa.

Welke landen hebben geen zorgverzekering? ›

Spanjaarden betalen geen premie voor de zorgverzekering. Ze hebben namelijk een zorgstelsel met een financiering vanuit sociale premie. Maar ook Spanje is een land vol met privéklinieken, dus heeft Spanje ook een plek tussen de landen met de hoogste medische kosten voor toeristen.

Hoe duur is een autoverzekering in Engeland? ›

De gemiddelde kosten voor een jaarlijkse autoverzekering in Londen staan op 922 Britse pond. Op het 'Isle of Man' is men het minst kwijt aan de autoverzekering, daar betaald men gemiddeld 231 pond. Dat blijkt uit resultaten van de Britse AA Insurance Premium Index.

Kan ik een buitenlandse zorgverzekering afsluiten? ›

Heb je geen EU-nationaliteit? Dan kun je pas een zorgverzekering afsluiten vanaf de afgiftedatum van je verblijfsvergunning. Totdat je jouw verblijfsvergunning hebt ontvangen is het wel mogelijk om vrijwillig een tijdelijke verzekering af te sluiten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5296

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.