Archief 100 LEGENDARISCHE SPORTERS - Bogdan Socol (2023)

geschreven door Bogdan Socol 20 januari 2023 1

DE LEGENDE VAN TARZAN DE AAPMAN

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Hij werd over de hele wereld bekend als Tarzan dankzij zijn rollen die een sensatie veroorzaakten in de Hollywood-kassa in de jaren dertig en veertig, maar weinigen weten dat voordat hij beroemd werd in de bioscoop, Johnny Weissmuller een van de grootste zwemmers in de geschiedenis was. Weissmuller, praktisch een van de eerste grote kampioenen van de 20e eeuw, won vijf Olympische gouden medailles, 52 Amerikaanse titels, vestigde niet minder dan 67 wereldrecords, was de eerste man die onder de grens van één minuut zakte op de 100 meter vrije slag en onder de vijf minuten. minuten op de 400 meter vrije slag, maar vooral was hij zijn hele carrière ongeslagen in officiële competities.

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 13 januari 2023 0

STEPHEN HENDRY, KONING VAN DE KROES

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Stephen Hendry wordt vandaag 54. Bij deze gelegenheid nodig ik u uit om het verhaal van de grote snookerkampioen te lezen via dit hoofdstuk uit het boek "100 legendarische sporters".

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 31 juli 2022 0

BILL RUSSELL, NBA KAMPIOEN DER KAMPIOENEN

Bill Russell, de kampioen van NBA-kampioenen, de enige man die niet genoeg vingers had om alle tijdens zijn carrière gewonnen kampioensringen om te doen, is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden. Bij deze gelegenheid nodig ik u uit om de voormalige grote Amerikaanse basketbalspeler te herinneren met behulp van dit hoofdstuk uit het boek "100 legendarische atleten".

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 5 april 2022 0

VERA CEASLAVKSA, HET DRAMA VAN EEN VAN DE MEEST INDRUKWEKKENDE OLYMPISCHE KAMPIOENEN IN DE GESCHIEDENIS

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

De belangrijkste wereldoriëntatiepunten in de gymnastiek voor vrouwen zijn Nadia Comăneci en Larisa Latynina, maar Vera Ceaslavska heeft een van de meest indrukwekkende en dramatische verhalen in de hele geschiedenis van de Olympische Spelen. Ze maakte indruk op de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-Stad, slechts twee maanden nadat ze op het punt stond gearresteerd te worden tijdens protesten tegen de Sovjetinvasie in Tsjechoslowakije. Ceaslavska zocht haar toevlucht in de bergen en trainde zo goed als ze kon in de bossen van Moravië, en in Mexico won ze vier gouden en twee zilveren medailles, waarbij ze de leiding nam van vrouwelijke atleten in de Sovjet-Unie. Zo identificeerde het Mexicaanse volk zich met hun verzet tegen de communistische onderdrukking en werd het de ster van die editie van de Spelen.

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 17 februari 2022 0

MATTI NYKANEN, DE MAN DIE ZO VER IS GEVALLEN DAT HIJ NIET MEER KON OPSTAAN

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Matti Nykanen, de grootste schansspringer aller tijden en een van de beste Finse atleten in de geschiedenis, was zijn hele leven een contrasterende persoonlijkheid: een echt genie in de grote competities, maar gekweld door zijn eigen demonen die het hem onmogelijk maakten om te slagen in privéleven de roem verworven op de wedstrijdpistes. Niet toevallig noemde hij zijn autobiografie, gepubliceerd in 2006,Groeten uit de hel, en de titel van de autobiografische film was:Matti, de hel is voor helden. Bij de lancering van het boek verklaarde Nykanen: "De hel kan niet zo erg zijn als mijn leven was", en bij een van zijn laatste openbare optredens voor zijn dood zei hij tegen de aanwezigen: "Prijs jezelf gelukkig dat je naam niet is het is Matti Nykanen!”

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 14 februari 2022 0

SUGAR RAY ROBINSON EN HET VERHAAL VAN DE VALENTIJNSDAG-MASSACRE

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

"Hij bokste alsof hij viool speelde", karakteriseerde de Amerikaanse journalist Barney Nagler Sugar Ray Robinson, die wordt beschouwd als de grootste bokser aller tijden, enMohammed Alibeschreef hem als: "de koning, de meester, mijn idool". Een flamboyant personage, zowel als bokser, maar vooral buiten de ring, hij was een van de eerste Afro-Amerikanen met een sterrenstatus buiten de sportwereld. Sugar Ray liep in de jaren 40 en 50 voorop in de showbizz dankzij zijn nachtclub in Harlem, waar Frank Sinatra en Nat King Cole optraden, de manier waarop hij altijd opdook in een roze Cadillac-cabriolet, en het feit dat hij de eerste bokser was met een heuse entourage, bestaande uit een persoonlijke secretaresse, een kapper, een masseur, tal van mooie vrouwen, een dwerg als mascotte en de onvermijdelijke manager George Gainford.

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 22 november 2021 0

BILLIE-JEAN KING, DE KAMPIOEN DIE VOOROORDELEN VERSLAG

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Toen hij vijf jaar oud was, vertelde hij zijn moeder, terwijl hij haar hielp met afwassen, de volgende woorden: "Ik zal iets groots doen in mijn leven". Bijna tien jaar later, na een paar jaar tennissen, bekende ze aan de priester in de kerk die ze bezocht dat ze de beste tennisster ter wereld zou worden. En Billie Jean King hield zich absoluut aan haar beloften. Ze heeft de afgelopen 50 jaar de grootste invloed gehad op het vrouwentennis, niet alleen omdat ze uitblonk op het veld, maar vooral vanwege haar kruistocht voor sociale rechtvaardigheid en gendergelijkheid in de sportwereld.

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 28 oktober 2021 0

MARCEL CERDAN, DE MAROKKAANSE BOMBARDER

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Het was nog steeds 28 oktober, maar dan in 1949. Andere keren, andere mensen. Marcel Cerdan, de grootste bokser in de Franse geschiedenis, stond op het punt om in Parijs te gaan trainen voor zijn herkansing met Jake LaMotta, die hem slechts vier maanden eerder in Detroit de wereldtitel professioneel middengewicht had ontnomen. Hij kon toen nog niet weten dat hij nooit meer in de ring zou stappen. Want voordat hij zich exclusief wijdde aan intensieve training, wilde hij nog een keer zijn liefde, Edith Piaf, zien die op tournee was in New York. Voor de beroemde zanger was Cerdan tot absoluut alles in staat. Hij had zijn vrouw en drie kinderen achtergelaten om bij Piaf te zijn, die hij in januari 1948 had ontmoet in een cabaret in de Amerikaanse metropool, waar hij optrad.Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 21 oktober 2021 0

EDWIN MOSES, DE MAN DIE ZO VAAK WON DAT HIJ BREAKING-NEWS GENEREERDE WANNEER HIJ VERLOREN

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

Hij was misschien een academisch genie, maar hij gebruikte de toegepaste wetenschappen om een ​​van de grootste atleten in de geschiedenis te worden. Geen enkele hardloper heeft een evenement zo beslissend gedomineerd als Edwin Moses op de 400 meter horden, waar hij tussen september 1977 en juni 1987 tien jaar lang ongeslagen was, een periode waarin hij 122 opeenvolgende overwinningen behaalde, waarvan 107 in de finale.

Lees verder

geschreven door Bogdan Socol 15 oktober 2021 0

AL OERTER, CEL MAI MARE OLYMPISCH MODERN

  • 100 LEGENDARISCHE ATLETEN

De geschiedenis van atletiek zit vol met geweldige atleten, en een van de beste was misschien wel viervoudig Olympisch discuskampioen Al Oerter. Hij was de eerste atleet die tijdens vier opeenvolgende edities van de Olympische Spelen in hetzelfde individuele evenement zegevierde en is tot op de dag van vandaag de enige die telkens goud won door een nieuw Olympisch record te vestigen.

Lees verder

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated: 05/12/2023

Views: 5290

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.