10 populäraste sevärdheterna i Ho Chi Minh-staden (2023)

Ho Chi Minh City, tidigare Saigon, är Vietnams största stad och en livlig blandning av gammalt och nytt. Till exempel kommer besökare till denna stad att hitta både eleganta köpcentra och gammaldags marknader fulla av stånd som säljer ett svindlande utbud av lokalt hantverk och lockande gatumat.

Ho Chi Minh är också hem för ett stort antal pagoder och tempel, såväl som för historiska platser som Cu Chi-tunnlarna (även om de ligger i ett landsbygdsområde långt från centrum och inte listat här) som användes av Viet Cong gerillan att röra sig under staden under Tet-offensiven. En översikt över andra mindre kända men lika fascinerande turistattraktioner i Ho Chi Minh City:

10.Binh Tay Market[MED KORT]

Liksom Ben Thanh erbjuder Binh Tay-marknaden mycket av lite av allt, inklusive färskvaror och lokalt hantverk. Binh Tay Market ligger i Saigons Chinatown-område och är faktiskt ett distributionsnav för många av Saigons kläder och matvaror, så besökare kan upptäcka att några av de föremål som finns tillgängliga i de hundratals av marknadens stånd kanske bara är till försäljning till grossister. Besökare som anländer till Binh Tay-marknaden tidigt på morgonen kan få en chans att ta del av de färska matvarorna som finns tillgängliga på den "våta marknaden", inklusive fisk och råvaror. Det finns också en maträtt på Binh Tay-marknaden där besökare kan prova lokala delikatesser och gatumat.

9. Saigons operahus[MED KORT]

Denna eleganta byggnad, som också är känd som Ho Chi Minh Citys kommunala teater, stod färdig 1897 och designades av den franska arkitekten Ferret Eugene. Så det är nog inte förvånande att Saigon Opera House har en viss likhet med Petit Palace i Paris, som byggdes under samma år. Från den tidpunkt då den öppnade fram till 1955 gav denna struktur med 800 platser underhållning för franska kolonister. Men sedan 1956 började Vietnams regering använda strukturen för sitt underhus. Det var inte förrän 1975 som den vackra byggnaden återigen användes för sitt ursprungliga syfte. Även om Saigon Opera House inte är tekniskt öppet för allmänheten för besök, kan alla som vill se interiören av denna fantastiska byggnad göra det genom att köpa en biljett till en föreställning.

8. Jadekejsarpagoden[MED KORT]

10 Top Attractions in Ho Chi Minh City (3)

Denna lilla pagod byggdes 1909 av Vietnams kantonesiska samhälle och är en av stadens mest intressanta platser. Den är också känd som sköldpaddspagoden eftersom det finns en damm på templets innergård som är fylld med sköldpaddor. Jade Emperor Pagoda innehåller några fascinerande föremål, inklusive en staty av Jade Emperor och en idol av fruktbarhetsgudinnan Kim Hua. Förutom en populär turistattraktion i Ho Chi Minh-staden är detta också ett fungerande tempel, så det är vanligtvis myllrande av aktivitet och luften fylld med doften av brinnande rökelse.

7. Bitexco Financial Tower[MED KORT]

När det 68 våningar höga, 262 meter (859 fot) höga Bitexco Financial Tower stod klart 2010, blev det den högsta byggnaden i Vietnam. Idag är dess Sky Deck, som ligger på 49:e våningen, en populär turistattraktion i Ho Chi Minh City där besökare kan njuta av fantastisk 360-graders utsikt över staden och Saigonfloden. Bitexco Financial Tower har två restauranger på 50:e och 51:a våningen som också erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande området. Dessutom är denna skyskrapa känd för att vara platsen för Bitexco Vertical Run där konkurrenterna tävlar från lobbyn till Sky Deck. En annan unik funktion? Detta torns helikopterplatta är inte placerad på taket som på de flesta byggnader. Istället dess helikopterplatta fribärande från 52:a våningen.

6.Dong Khoi Street[MED KORT]

För dem som letar efter de bästa shopping- och matupplevelserna i Saigon är Dong Khoi Street platsen att gå. Den här gatan är hem för eleganta gamla koloniala byggnader, exklusiva butiker, kända varumärkesbutiker, härliga kaféer och restauranger och lyxhotell. Några av de mer kända byggnaderna på den här gatan är operahuset, Saigon Central Post Office och Notre Dame-katedralen. Det välkända Givral Café, som varit ett populärt inslag i området sedan 1950-talet, finns också på Dong Khoi Street, men det är inte den ursprungliga strukturen. Den byggnaden, som hade varit en populär samlingsplats för internationella journalister, fotografer och författare under Vietnamkriget, revs 2010. Nu har en ny Givral öppnat sig nära den ursprungliga platsen.

5. Ben Thanh Market[MED KORT]

10 Top Attractions in Ho Chi Minh City (6)

Ben Thanh-marknaden är fylld med ett stort antal stånd där besökare kan köpa billiga souvenirer och lokalt hantverk. Men denna livliga marknad är inte bara för turister. Det är också där lokalbefolkningen handlar för sina dagliga behov, inklusive råvaror, kaffe och kläder. För de bästa erbjudandena är det dock viktigt att besökarna jämför priser och att även förhandla med leverantörer innan de köper varor. Ben Thanh-marknaden, som byggdes 1870, är ​​också ett utmärkt ställe att njuta av Vietnams lokala gatumat. På natten stänger inomhusstånden på Ben Thanh-marknaden, men det omgivande området livar upp när restauranger och utomhusstånd som säljer olika varor öppnar för kvällspubliken.

4.Saigon Central Post Office[MED KORT]

10 Top Attractions in Ho Chi Minh City (7)Pinus/ Wikipedia

Saigon Central Post Office är inte bara en fantastisk byggnad; det är också en av Ho Chi Minhs äldsta byggnader. Byggandet av den här byggnaden, som ritades av Gustave Eiffel, började 1886. Denna storslagna byggnad har flera målade kartor, och det finns också en mosaik av landets tidigare president, Ho Chi Minh, i slutet av den stora salen . Denna byggnad, som har ett elegant högt välvt tak, ett vackert klinkergolv och gammaldags telefonkiosker, är ett verkligt fungerande postkontor och är gratis att besöka. Det finns också butiker i Saigon Central Post Office där besökare kan köpa vykort och andra souvenirer.

3.Saigon Notre Dame-katedralen[MED KORT]

10 Top Attractions in Ho Chi Minh City (8)

Saigon Notre Dame-katedralen, som ligger i distrikt 1, är utan tvekan Ho Chi Minh-stadens mest kända landmärke. Och med sina två höga klocktorn är det definitivt ett av dess mest synliga. Katedralen byggdes ursprungligen mellan 1863 och 1880 och byggdes på en plats där en vietnamesisk pagod en gång stod. Allt material till Saigon Notre Dame-katedralen i rött tegel importerades från Frankrike. Under många år var den känd som Saigon-kyrkan, men 1962 förhöjdes strukturen till en basilika. Dess namn ändrades också till Saigon Notre Dame Cathedral Basilica vid den tiden, och det blev också den främsta katedralen för landet.

2.Independence Palace[MED KORT]

10 Top Attractions in Ho Chi Minh City (9)

Denna fastighet, designad av arkitekten Ngô Viết Thụ, var en gång hem och arbetsplats för Sydvietnams president. 1975 kraschade en nordvietnamesisk stridsvagn genom huvudporten, vilket i praktiken fick det kontroversiella Vietnamkriget till ett slut. Idag är Independence Palace, även ibland kallat Återföreningspalatset, ett historiskt landmärke som verkar nästan fruset i tiden. Faktum är att två av stridsvagnarna som var inblandade i det ursprungliga maktövertagandet fortfarande finns kvar på tomten och en kopia av helikopter kan hittas på byggnadens tak. Dessutom har rummen bevarats i sin sena 1960-, 1970-talsstil. Det finns också många intressanta sevärdheter i denna femvåningsbyggnad, inklusive en bunkerkällare som har en mängd tunnlar och ett telekommunikationscenter.

1.Krigsminnesmuseum[MED KORT]

Detta museum erbjuder västerlänningar en annan syn på Vietnamkriget än de förmodligen är vana vid att höra och se. War Remnants Museum, som öppnade runt 1975, kallades ursprungligen Exhibition House for U.S. and Puppet Crimes. Det namnet ändrades till Exhibition House for Crimes of War and Aggression 1990 innan det slutligen ändrades till dess nuvarande moniker 1995. De flesta av utställningarna i detta museum är relaterade till Vietnamkriget, men det finns också några tillägnade det första Indokina krig. Utanför finns amerikanska pansarfordon, artilleripjäser och infanterivapen utställda.

FAQs

10 populäraste sevärdheterna i Ho Chi Minh-staden? ›

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Ho Chi Minh-staden? Andra gillar att bo i Binh Thanh, Tan Binh eller District 1 när de besöker Ho Chi Minh-staden. Överväg också att leta efter boende i District 3 eller District 10.

Var ska man bo i Ho Chi Minh City? ›

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Ho Chi Minh-staden? Andra gillar att bo i Binh Thanh, Tan Binh eller District 1 när de besöker Ho Chi Minh-staden. Överväg också att leta efter boende i District 3 eller District 10.

Vad hette Ho Chi Minh-staden tidigare? ›

Hô Chi Minh-staden, vietnamesiska Thanh-phô Hô Chi Minh, till 1976 Saigon, stad i Vietnam; 6,6 miljoner invånare (2017).

Vad betyder Ho Chi Minh? ›

Ho Chi Minh-staden

Namnet Thành phố Hồ Chí Minh betyder bokstavligen “uppkallad efter Ho Chi Minh”, där Ho Chi Minh betyder “ljusbärare”.

Vad är billigt i Vietnam? ›

Vietnam är ett billigt alternativ till årets vinterresa. Biljetter och hotell kostar självklart en slant, men mat och shopping är billigt om man håller sig till det lokala. Kontanter används mest och valutan i Vietnam är vietnamesisk dong.

Vad äter man i Vietnam? ›

  • Phở – Pho | Vietnams nationalrätt. ...
  • Cha ca | Bästa stekt fisksnacks. ...
  • Cá Kho Tộ | Karamelliserad och bräserad havskatt. ...
  • Banh xeo | Krispig fylld pannkaka. ...
  • Cao lau | Hoi An Nudelrätt med fläsk. ...
  • Gỏi Sứa – Manetsallad | Manet sallad. ...
  • Nem ran/cha gio | Bästa krispiga vårrullarna. ...
  • Goi Cuon | Genomskinliga vårrullar.

Vilken religion är det i Vietnam? ›

Religion. I det officiellt sekulariserade Vietnam är drygt hälften av befolkningen buddhister. Många vietnameser praktiserar en blandning av mahayanabuddhism, taoism och konfucianism. Regeringsorganet för religionsärenden uppger att uppskattningsvis 12 procent av befolkningen praktiserar mahayanabuddhism.

Vad är Vietnam känd för? ›

Vietnam är ett kustland i östra delen av Sydostasien. Huvudstaden, Hanoi, anses vara en av de vackraste och mest intressanta städerna i Sydostasien. Landet är känt för sina välbevarade franska arkitekturer, vackra sjöar och rena gator men har också ett blomstrande näringsliv och många blomstrande industrier.

Vad betyder Hanoi? ›

Hanoi (på vietnamesiska Hà Nội, chu nho: 河內 "innanför floderna") är huvudstaden i Vietnam. Ett äldre namn är Tonkin, som fortfarande används för den omgivande norra regionen av landet. Tonkin har även gett upphov till namnet på havet öster om Vietnam, Tonkinbukten. Hanois läge i Vietnam.

Hur säger man hej i Vietnam? ›

Vietnam är en av våra favoritdestinationer och här är hälsningsproceduren tack och lov relativt enkel. När du möter en vietnames kan du säga “cháo”, vilket betyder “hej” på vietnamesiska. Det uttalas dessutom precis som italienskans “ciao”, så förhoppningsvis blir det väldigt lätt att komma ihåg.

Vad hette Vietnam tidigare? ›

Vietnamkriget 1957-1975 var delvis en fortsättning på det franska kolonialkriget i Indokina (Vietnam) 1946-1954. Efter att fransmännen lämnat Vietnam delades landet i Nordvietnam som blev kommunistiskt och Sydvietnam som stöddes av USA.

Hur länge får man vara i Vietnam? ›

Svenska medborgare kan resa till Vietnam utan att söka visum på förhand för vistelser upp till 15 dagar. Resenärer måste ha en giltig passhandling med minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid för inresa.

Hur många dagar i Ho Chi Minh? ›

Oavsett om du längtar efter billig öl, backpackerhäng, gå på opera, uppleva vietnamesisk kultur och mat eller njuta av gammal arkitketur från kolonialtiden så finns det alltid något att göra i Ho Chi Minh City. De flesta stannar bara i 1-3 dagar innan de åker vidare till andra städer eller till paradisön Phu Quoc.

Hur mycket pengar behöver man i Vietnam? ›

Hur mycket pengar behöver jag för en veckas vistelse i Vietnam? Om du vill tillbringa en vecka i Vietnam kommer kostnaden för din vistelse att vara: 2,400 SEK (5,744,000 VND) -en billig vistelse i 7 dagar i Vietnam. 2,900 SEK (6,900,000 VND) - en budgetresa i 7 dagar i Vietnam.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 22/11/2023

Views: 6129

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.