Kuvateksti:

Vasemmanpuoleisessa valokuvassa Aguilera poseeraa Anne Frank -patsaansa kanssa, joka muuttui oikealla näkyväksi muodottomaksi möhkäleeksi sen jälkeen, kun joku / jotkut iskivät sen kimppuun varastossa.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elvis

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uutisartikkeli:

 

Kuningas on tuhottu

Kirjoittanut: Peter Allen

 

<--- Osa 1/2 ... ne veistokset muualle, mutta hän on viivytellyt asiassa. Mitä ikinä niille nyt onkaan tapahtunut, hänen vain pitää hyväksyä seuraukset... Ne olivat valtavia (veistoksia)." Aguilera, 40v., myöntää, että hän jätti veistoksensa varastoon jopa vielä pidemmäksi ajaksi - viideksi tai kuudeksi vuodeksi. "Tiesin ilkivallan mahdollisuuden, mutta minulla ei todella ollut mitään paikkaa, johon ne olisin voinut laittaa", hän kertoo.

Aguilera (joka pyörittää kiinteistöhuoltopalvelua ja markkinoi saippuoitaan, jotka hän on muotoillut sarjakuvahahmo Isojalan <engl. "Big Foot"> näköiseksi) on käynyt kyseistä collegea lähes tauotta jo vuodesta 1961 asti.

Syksyllä 1982 hänen korviinsa alkoi kantautua huhuja, joiden mukaan hänen valmistamansa Elvis ja Anne -patsaat olivat joutuneet ilkivallan kohteeksi. Kertomansa mukaan hän oli luvannut ohjaajille, että siirtäisi veistoksensa pois, mutta palatessaan koululle kolme viikkoa myöhemmin hän havaitsi, että niiden kunto oli entistäkin surkeampi. Elviksellä oli yhä päällään valkoinen, paljetein koristeltu pukunsa, mutta hänen molemmat käsivartensa oli murrettu. Aguilera kertoo tehneensä Elvikselle jo kaksikin päätä - yhden nuoremman Elviksen ja toisen vanhemman, "ilmeikkäämmän" pään -, mutta molemmat niistä tuhottiin.

Aguilera olisi tahtonut lahjoittaa Anne Frank -patsaastaan tehdyn pronssivalun jollekin juutalaiselle järjestölle, mutta nyt veistosta on enää mahdoton tunnistaa. "Nyt minun täytyy tehdä se kokonaan alusta", hän sanoo. "Kaksi vuotta työtä on mennyt alas viemäristä täysin hukkaan." Lisäksi Aguilera väittää, että hänellä olisi tiedossaan silminnäkijöitä, joiden avulla hän voi todistaa, että Pernish ja McLean olivat vastuussa hänen veistostensa tuhosta.

Koska yksikään vastaajista ei ole vielä saanut haasteen kopiota, he eivät myöskään ole halukkaita kommentoimaan asiaa. "Jos hän yrittää tehdä jotain oikeusjuttua, on parempi, etten puhu asiasta", McLean sanoo. "Pidimme niitä (veistoksia) hylättyinä, ja lisäksi ne olivat tiellä... En todellakaan ole sitä mieltä, että olisimme olleet vastuussa hänen veistostensa huolenpidosta. Yritimme vain pitää ne poissa tieltä."

Samaan aikaan Aguilera käy taas luennoilla, mutta nyt Diablo Valley Collegessa. Näyttää siltä, että kuvanveistäjällä on edessään vielä pitkä taival pitkin yksinäistä katua (engl. "Lonely Street") ennen kuin asia koskaan ratkeaa. Mutta kuka ikinä sen teon tekikään, jopa Elvis olisi samaa mieltä, ei ole mikään muu kuin pelkkä hurtta (engl. "Houn' Dog").

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved