Kuvateksti:

Raymond Aguilera luuli opiskelijaelämän olevan rentoa, mutta Contra Costa Collegessa taiteilija huomasi työskentelevänsä rajummin kuin koskaan aikaisemmin.

 

Uutisartikkeli:

 

Ilmoittautuminen College-kurssille teki hänestä Rodinin

 

SAN PABLO–Kun San Pablon asukas Raymond Aguilera haluaa toteuttaa päähänpistonsa, niin alta pois.

Yksi hänen viimeisimmistä päähänpistoistaan oli eksyä Contra Costa Collegessa pidetylle kuvanveistokurssille 14 kuukautta sitten.

Tähän mennessä hän on saanut valmiiksi jo noin kaksi tusinaa töitä ja hänen kunniakseen on järjestetty yhden miehen show collegen kirjastossa. Näyttely pidetään avoinna 15. kesäkuuta saakka.

Tämä 32-vuotias yksityisen kiinteistöhuoltopalvelun omistaja kertoo, että astuminen taiteen maailmaan jätti hänelle sekä valtavan väsymyksen että täydellisen pakkomielteen. Vaikka hän tulikin kampukselle etsimään rentoutumista, hän tajuaa, että nyt hän vasta työskenteleekin - enemmän kuin koskaan - laiminlyöden jopa riittävän nukkumisen saadakseen valmiiksi uusimman teoksensa, luonnollisen kokoisen muovinyrkkeilijän.

"Kuvanveistoharrastus", hän kertoo, "opettaa minulle asioita omista tuntemuksistani, estoistani ja tunnelukoistani", mutta lisää kertomaansa, että hän on myös peloissaan nähdessään ihmishahmojen syntyvän elottomasta materiaalista.

"Se on tosi pelottavaa", hän kertoo uusimmasta teoksestaan. "Näin hänet savikönttinä, ja tuossa hän nyt tuijottaa minua."

"Kun saan veistoksen valmiiksi, en oikeastaan koskaan katso sitä vasta kuin myöhemmin, ja silloin tuntuu ihan siltä, kuin joku muu olisi tehnyt sen. Se on tosi aavemaista", hän kertoo.

Näytteillä olevat 23 veistosta sisältävät myös nämä seuraavat teokset: "Liftari", "Itkevä neitsyt" ja "Omakuva".

"Kun teen niitä, se on taistelu minun, saven ja kompleksieni välillä. Kuten myös Omakuvani kohdalla - en koskaan tiennyt, miltä näytän. Ne kädet vaan tulivat jostain", Aguilera kertoo.

Näyttelyn vierailijat ovat tehneet ostotarjouksia jokaisesta näytteillä olevasta teoksesta, mutta Aguilera sanoo, ettei hän ole kovin innokas luopumaan niistä. "Se tuntuu ihan siltä kuin myisin osan itsestäni."

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved