Kuvateksti 1:

Kuvan otsikko: Taiteen esittelyä ja huutokauppaa

MEKLARI–Charles Smith, taiteen esittely- ja huutokauppatilaisuuden puheenjohtaja, korkkaa samppanjapullon Barbara Marvinille. Taustalla näkyy Ray Aguileran veistos "Isä".

I-G -valokuvat: SI Balley

 

Kuvateksti 2:

Raymond Aguilera sekä hänen veistoksensa "Liftari"

 

Uutisartikkeli:

Keskiviikko 21. toukokuuta 1975

 

Salaperäinen veistos, joka
vangitsee katsojan

 

SAN PABLO–Raymond Aguilera eksyi kuvanveistokurssille nro. 14 eikä vieläkään tiedä, mikä häneen oikein iski. Ja nyt, pitäessään yhden miehen show'ta Contra Costa Collegen kirjastossa, hän kertoo olevansa pakkomielteinen, uupunut ja täydellisesti koukussa kuvanveistoon. Ja hän kun ajatteli tulevansa kouluun rentoutumaan, ei työskentelemään entistäkin ankarammin.

Aguilera, 32, tuli Contra Costa Collegeen opiskelemaan kiinteistöalaa (Real Estate) kyetäkseen sijoittamaan varallisuuden, jonka hän on tienannut kiinteistöhuoltopalvelustaan, viisaasti. Sen omistajuus pakotti hänet raatamaan seitsemän iltaa viikossa, hän kertoo, ja hän väsyi siihen.

Kampuksella ollessaan hän sai yhtäkkisen päähänpiston ja ilmoittautui Robert McLeanin vetämälle kuvanveistokurssille osoittaen välittömästi harvinaislaatuista hahmotuskykyä ja silmää kuvanveistotaiteelle. Nykyisin hän työskentelee rajummin kuin koskaan aikaisemmin laiminlyöden jopa nukkumisen työskennelläkseen uusimman teoksensa, luonnollisen kokoisen ja muovista valetun nyrkkeilijän nimeltään "Taistelija", parissa.

"Kuvanveisto", hän kertoo, "opettaa minulle asioita omista tuntemuksistani, estoistani ja tunnelukoistani", mutta samalla hän on myös peloissaan nähdessään teostensa, lähinnä keraamisten ihmishahmojen, heräävän eloon niiden muodostuessa käytettävästä materiaalista. "Se on pelottavaa. Näin hänet savikönttinä, ja tuossa hän nyt tuijottaa minua."

"Ja mysteeri vain syvenee", hän kertoo, sillä hänen kätensä näyttävät toimivan ilman hänen ohjaustaan. "Tuntuu aivan siltä, kuin jokin sanoisi minulle, että on aika tehdä tämä veistos. Se on hullua. Kun saan veistoksen valmiiksi, en oikeastaan koskaan katso siihen vasta kuin myöhemmin, ja silloin näyttää ihan siltä, kuin joku muu olisi tehnyt sen. Se tuntuu tosi aavemaiselta."

Hänen teoksensa ovat saaneet erittäin paljon huomiota kampusalueella. Aguileran sisäsyntyinen ja oppimaton, muttei kuitenkaan harkitsematon tyyli muotoilla hahmoja ja kuvata niiden piirteitä vetää ihmiset yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen katselemaan veistoksia nimeltään "Liftari", "Itkevä neitsyt" ja "Omakuva". Näistä viimeksi mainittu ojennettuine ja taivasta kohti kurotettuine käsineen on suorastaan värisyttävä. Hänen 23 teostaan ovat näytteillä 15. kesäkuuta saakka.

"Kun valmistan niitä, se on taistelu minun, saven ja kompleksieni välillä. Kuten myös Omakuvani kohdalla - en koskaan tiennyt, miltä näytän. Ne kädet vaan tulivat jostain." Kaikista näytteillä olevista teoksista on tehty ostotarjouksia, mutta Aguilera ei ole kovin innokas myymään niitä. "Se tuntuu ihan siltä kuin myisin osan itsestäni."

Aguilera, San Pablon asukas, aikoo vielä saattaa valmiiksi homoutta käsittelevän veistoksen, raskaana olevan naisen, alkoholistin ja naispuoleisen laupiaan samarialaisen. Kyseiset teokset hän valmistaa saven sijaan valetusta muovista.

Contra Costa College sijaitsee 2600 Mission Bell Drive -kadun varrella. Kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin klo. 08:00 - 22:00, perjantaisin klo. 08:00 - 17:00 sekä lauantaisin klo. 09:00 - 13:00.

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved