Kuvateksti:

RAY AGUILERA esittelee uusinta luomustaan. Hänen taidettaan on ollut näytteillä ympäri Pohjois-Kaliforniaa.

 

Uutisartikkeli:

6. toukokuuta 1977

 

Ray Aguilera
tuo taidettaan näytteille

Kirjoittanut: Conrad Sucatre

 

Contra Costa Collegen opiskelijan Raymond Aguileran veistoksia esittelevä taidenäyttely Pinolen kirjastossa ei ole hänen ensimmäinen show'nsa. Hänen töitään on nähty ympäri Pohjois-Kaliforniaa, Cal Expo -tapahtumassa, State Fairs -messuilla (suom. "osavaltion messut/markkinat"), El Cerritossa ja Orindassa, minkä lisäksi hänellä on gallerianäyttely Tiburonissa.

Yksi hänen veistoksistaan, "Unohdettu", sijoittui ensimmäiseksi vuonna 1975 pidetyssä (Kalifornian) osavaltion laajuisessa uskonnollisen taiteen kilpailussa Sacramentossa ja palkittiin kolmanneksi parhaana '75 Pinole Fine Arts Festival -messuilla (suom. '75 Pinolen Taidefestivaalit).

Kyseinen veistos esittää kuluneisiin vaatteisiin puettua maalaistyttöä, joka polvistuu rukoukseen vakava ilme kasvoillaan pohtien, Aguileran sanoin: "Onko Jumala olemassa."

"Minulle on tehty useitakin tarjouksia tuosta veistoksesta", hän jatkaa, "mukaan lukien erään Sacramentossa sijaitsevan seurakunnan tekemä tarjous, mutta se nyt vaan sattuu olemaan niiden asioiden joukossa, joista haluan pitää kiinni. En luopuisi siitä mistään hinnasta."

Seuraavaksi Aguilera suunnittelee ryhtyvänsä valmistamaan muovihahmoja. Hän on jo saanut valmiiksi 6 jalkaa (1,8 metriä) korkean alastonmallin.

Kaksisataavuotisjuhlien aikoihin (=Yhdysvaltain itsenäisyyden 200-vuotisjuhla) hänen muovinen veistoksensa nimeltään "Vapauden taakka" - soihtua kantava hahmo - joutui ilkivallan kohteeksi Orindassa. Patsas varastettiin ja löydettiin myöhemmin moottoritien poistumisrampilta ilman soihtua ja STOP-merkki rintaansa sidottuna.

"Minun tyylini veistää", Aguilera kertoo, "on vanhanaikainen ja perinteitä noudattava, mieluummin realistinen kuin abstrakti. Abstrakti taide on hallinnut alaa jo lähemmäs 50 vuotta, mutta realismi on tekemässä hidasta paluutaan. Äskettäin pidettyyn, realistista veistostaidetta esittelevään Duane Hanson -näyttelyyn U.C. Berkleyssä (=Kalifornian yliopisto, Berkley) jonotti ihmisiä usean korttelin pituudelta."

"On hyvin vaikeaa taistella järjestelmää vastaan, joka on niin jämähtänyt tapoihinsa ja uskomukseensa siitä, että tämäntyyppinen taide on liian vanhanaikaista. Lisäksi toinen ongelma, johon nuoret taiteilijat törmäävät on, että ihmiset ostavat mieluummin halvan kopion jostain tunnetusta työstä, kuin maksavat summan, jonka tuore työ maksaisi."

"Mutta edistystäkin tapahtuu. Ihmiset (yleisö) tuntevat, että heidät on jätetty kokonaan nykyisen taidemaailman ulkopuolelle, ja he pystyvät samaistumaan paljon helpommin perinteiseen taiteeseen, uppoutumaan siihen syvemmin. Hanson -näyttely osoittaa sen selvästi", hän sanoo.

Aguilera on asunut (San Franciscon) lahden läheisyydessä koko ikänsä. Hän tuli Contra Costa Collegeen valmistuttuaan De Anza High -oppilaitoksesta (yläaste & lukio), minkä jälkeen hän jatkoi opintojaan San José State -yliopistossa. Hän palasi Contra Costa Collegeen kolme vuotta sitten.

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved