Kuvateksti:

Tribune -valokuvat: BILL CROUCH

Puunoksat Contra Costa Collegen opiskelijan Raymond Aguileran veistämällä tapahtumapaikalla alkoivat versoa lehtiä vain vähän ennen sen siirtämistä katolilaisen Saint Callistus Church -seurakunnan pihamaalle El Sobranteen. Oikeanpuoleisessa valokuvassa taiteilija seisoo muovihahmojen keskellä, joiden hän kertoo esittävän aihetta "Lupaus".

 

Uutisartikkeli:

Maanantai 5. huhtikuuta 1976

 

Kuvanveistäjän pyhä teema

Ihmiset samaa mieltä:
Hänen työnsä on jumalallista

Kirjoittanut: Marina Gottschalk

 

EL SOBRANTE–Raymond Aguilera kertoo, että hänen taidettaan on paheksuttu, koska se on liian todentuntuista. Sen sijaan hänen uusin työnsä on saanut aikaan aivan erilaisen reaktion ja hyvin erikoislaatuisista syistä. Kyseinen teos on nimeltään "Lupaus" ja siihen kuuluu neljä luonnollisen kokoista muovihahmoa vain vähän ristiinnaulitsemisen jälkeen: Kristus ristillä, Maria, pyhä apostoli Johannes sekä Maria Magdalena.

"Sain idean muotoilla Kristus sekä hänen äitinsä tämän kesän Cal Expo -taidetapahtumaa varten", kertoo Aguilera, 33, joka alkoi harrastaa kuvanveistoa vasta kaksi vuotta sitten. Kun Aguilera ei puurra veistostensa tai keraamistensa rintakuviensa parissa tai käy kuvaamataidon tunneilla Contra Costa Collegessa, hän pyörittää omaa kiinteistöhuoltopalveluaan.

Viime marraskuussa hän katkaisi kaksi suurta oksaa isänsä pihamaalla kasvavasta puusta, puhdisti ne ja valmisti 14 jalkaa (4,3 metriä) korkean ristin, jossa on 8 jalkaa (2,4 metriä) pitkä poikkipuu. Oksat hän kiinnitti toisiinsa kiskonauloilla.

Tämän jälkeen hän alkoi työskennellä hahmojen parissa. Kun Kristusta kuvaava hahmo oli tullut valmiiksi, hän asetteli sen ristille ja kiinnitti sen paikoilleen kiskonauloilla. Todella omituista, mutta Aguileran mukaan oksat alkoivat versoa lehtiä ja silmuja. Hän puhdisti ne, mutta havaitsi vain muutaman päivän päästä, että lehdet ja silmut olivat kasvaneet takaisin.

Kun Mariaa kuvaava hahmo oli valmistunut, Aguilera siirsi molemmat Saint Callistus Church -seurakunnan pihamaalle 3580 San Pablo Dam Road -kadun varteen. "Siirsin ne tuhkakeskiviikkona. Tosi omituinen asia tapahtui: lehdet alkoivat kuihtua." Lisäksi Kristus -hahmon polvet olivat vaurioituneet, mutta Aguilera selitti sen aiheutuneen peräkärryn tärinästä sekä hänen kokemattomuudestaan niin suurikokoisten hahmojen kuljettamisessa. "Kuitenkin", hän kertoo, "parin päivän päästä lehdet olivat elpyneet."

Aguilera jatkoi työtään kahden muun hahmonsa, pyhän apostolin Johanneksen ja Maria Magdalenan, parissa kirkon pihalla, missä hänen teoksensa on esillä koko pääsiäisen ajan.

Ihmiset ovat tulleet mailienkin päästä katsomaan hänen työtään. Hän yrittää elvyttää takaisin tämäntyyppisen taiteenlajin "palauttaakseni vanhan tyylin. Taiteella on oma tunnelmansa, tietty vaikutelmansa. Siihen voi uppoutua. Taidetta ei pitäisi rajoittaa pelkästään nykyaikaiseen muovi- ja rautalankatyyliin."

 

Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Mitä Giclée tarkoittaa?
Hinnasto: Klikkaa 'Maalaukset' -linkkiä

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved